29 kwietnia 2016

Piknikowe kanapki z paprykarzem i duszonymi warzywami


Piknikowe kanapki z paprykarzem i duszonymi warzywami

Majówka za pasem! W tym roku wiosna nas specjalnie nie rozpieszcza, więc wyczekiwany weekend majowy zapowiada się dość chłodno. Wielkich planów i tak nie miałam, ale mam nadzieję, że uda mi się chociaż wybrać na długi spacer po nadwarciańskich łąkach. Ale może Wy mimo niepogody planujecie jakieś wycieczki, pikniki? Jeżeli tak, to już teraz pomyślcie o prowiancie. Najlepiej sprawdzi się tutaj klasyka wiosenno-letnich wycieczek, czyli wszelkiego rodzaju kanapki. Z paprykarzem, a jakże! A żeby nie było tak nudno, to do paprykarza dorzućcie jeszcze podduszone warzywa i domowego kiszonego ogórka. Uprzedzam jednak - takie wypasione kanapki nie uchowają się w plecaku zbyt długo. Od razu przygotujcie podwójną porcję ;)

PIKNIKOWE KANAPKI Z PAPRYKARZEM I DUSZONYMI WARZYWAMI


Składniki/ na 2 porcje:

Przygotowanie:
1. Paprykę oczyszczamy z nasion, kroimy w grube paski. Obraną cebulę kroimy w pióra. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i podsmażamy przygotowane warzywa z curry i kuminem. Gdy lekko zmiękną doprawiamy solą i pieprzem i zdejmujemy z ognia.
2. Każdą bułkę przekrajamy na pół. Dwie połówki bułki smarujemy paprykarzem, obkładamy podduszonymi warzywami i kawałkami ogórka kiszonego, przykrywamy pozostałymi połówkami. Smacznego!

Piknikowe kanapki z paprykarzem i duszonymi warzywami

Wpis powstał w ramach współpracy z Primavika - producentem zdrowej żywności. Jeśli jesteście ciekawi innych produktów z ich oferty, odwiedźcie ich stronę lub facebook'a!

***
Spodobał Ci się dzisiejszy przepis? Żeby być na bieżąco z nowymi wpisami, odwiedź moją stronę na Facebook'u lub Google+

2 komentarze:

  1. Najlepsze kanapki na świecie! Na moją wyprawę bedzie trzeba zabrać trzy porcje:)

    OdpowiedzUsuń

TOP